Betalen doen we wel voor een spelletje

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 07.29.2011 - 9:15 am

Bij het zoeken naar een App kijken de meeste mensen eerst naar de gratis alternatieven. Wordt toch voor de app betaald, dan is het vaak een game. Onderzoek van o.a. het Nederlandse Distimo laat zien dat 72% van alle verkochte apps een spelletjes is. Het onderzoek was gericht op verkopen in de App Store van Apple. Het betrof in de eerste plaats iPhone-games. Van alle gratis apps die worden geïnstalleerd is ruim de helft ook een game. Het afgelopen jaar is de prijs van mobiele games gedaald.

Uit het onderzoek blijkt dat freemium games, apps die gratis zijn, maar waar je voor extra inhoud wel moet betalen, het erg goed doen. Binnen een jaar zijn de inkomsten uit dit soort games vertienvoudigd. Aankopen van extra’s in freemium games gebeurd vaak via een zgn. in-app betaling. Gebruikers betalen graag op deze manier omdat de game dan niet verlaten hoeft te worden. Zowel Apple als Google bieden in-app betalingen aan. Verder is er bijvoorbeeld nog MoVend. MoVend is an in-app commerce platform Voor Android, Blackberry en Windows Phone 7 OS dat gebruikers laat betalen binnen een App / Game.

In-app betalingen kunnen vaak ook betaald worden met een virtuele munt. Virtuele munteenheden zoals de bitcoin worden steeds populairder. Bitcoin is een vorm van elektronisch geld, en tevens de naam van de open source software die is ontworpen om dit te gebruiken. Bitcoins, afgekort BTC, kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van het wallet-bestand of worden beheerd door een derde partij. Zo’n derde partij wordt ook wel een portemonneedienst genoemd. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een Bitcoin-adres.

Ook steeds meer bestaande netwerken als e-bay, facebook en hyves bieden gebruikers mogelijkheden ‘echte’ goederen te kopen met virtuele punten / elektronisch geld. “Hyves Afrekenen” is in samenwerking met de Rabobank tot stand gekomen. Met Hyves Afrekenen kunnen gebruikers van Hyves geld aan elkaar storten door middel van een koppeling tussen de mobiele telefoons en de profielen van de gebruikers. Ook kan met de Hyves portemonnee op andere websites worden bestaald en kan bij bepaalde horeca worden afgerekend.


2 responses on "Betalen doen we wel voor een spelletje" »

[...] Betalen doen we wel voor een spelletje [...]

I always used to read article in news papers but now as I am a user
of net thus from now I am using net for posts, thanks to web.

Leave a comment