Android marktleider besturingssystemen smartphones

Posted by admin in Android, ipad, ... | 06.29.2011 - 12:34 am

Als we Andy Rubin, topman bij Google en verantwoordelijk voor de mobiele afdeling, mogen geloven is Android inmiddels marktleider op het gebied van mobiele besturingssystemen voor smartphones. De groei van Android zwakt inmiddels af. Het aandeel Android groeit nog wel harder dan de markt voor smartphones in totaal. Dagelijks worden ruim een half miljoen nieuwe toestellen met Android bij Google geactiveerd.
Bij de laatste cijfers gaat het om zowel smartphones als tablets. Dit kan een iets wat vertekend beeld gegeven. Tablets werden eerder dit jaar nog niet meegenomen in de tellingen. Bijna één-derde van de Amerikanen beschikt over een smartphone (31 procent). 84 procent beschikt over een mobiele telefoon. 8 procent van de volwassen amerikanen heeft tevens een tablet. Volgens onderzoek van denktank The Pew Research Center bezit overigens 12 procent van de volwassen Amerikanen een ereader zoals de Kindle van webwinkel Amazon of de Nook van boekwinkelketen Barnes & Noble. Deze twee groepen overlappen een klein beetje: 3 procent van de ondervraagden bezit zowel een tablet als een ereader.


1 Comment on "Android marktleider besturingssystemen smartphones" »

[...] Android marktleider besturingssystemen smartphones [...]

Leave a comment