NS Reisplanner op je iPhone

Posted by admin in Uncategorized, ... | 10.16.2008 - 11:45 pm

Voor iPhone gebruikers voldoet de mobiele website van de NS niet goed. Daar is inmiddels een oplossing voor de de Delftse informatica student Dennis Stevense ontwikkelde een applicatie die de problemen oplost. De “Trein” app is voor  €2,39 en is te vinden in de AppStore.

De NS heeft inmiddels laten weten hier niet blij mee te zijn. De NS vindt dat er onrechtmatig gebruik gemaakt wordt van de treindata. Ook liet de NS weten zelf bezig te zijn met de ontwikkeling van een speciale versie van de IPhone.

De ‘krachtige’ taal van de NS heeft andere ontwikkelaars inmiddels afgeschrikt.


2 responses on "NS Reisplanner op je iPhone" »

Heel grappig, NS zegt niet blij te zijn met deze applicatie.
Waarom grappig? Ik werd erop gewezen door een conducteur die me zei dat hij en veel collega’s graag een iPhone hadden met dit programma omdat het zoveel beter werkt dan wat zij van de NS krijgen.
De NS doen wel meer onhandige dingen op ict gebied, net als de andere (oud-) overheidsbedrijven. Bijvoorbeeld het niet automatisch overgaan op korting na 9.00 uur voor kortingskaarthouders die al vanaf 8.00 uur in de trein zitten. Die moeten na 9.00 uur even in en uitchecken. (Wat niet gemakkelijk gaat in een paar minuten)

Can I simply say what a comfort to discover
an individual who actually understands what they are discussing online.
You definitely realize how to bring an issue to light and make it
important. A lot more people have to check this out and understand this side of your story.
I can’t believe you aren’t more popular because you
most certainly have the gift.

Leave a comment