Wil de jeugd geen iPhone?

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 01.05.2012 - 6:11 pm

Kinderchat een chat- en communitysite voor kinderen tot 17 jaar plaatste de afgelopen weken een poll op de website. De jongeren werd gevraagd of zij ook een App voor de site wilde hebben en zo ja voor welke telefoon. 19% van de jongeren gaf aan dit te willen voor de iPhone. De BlackBerry scoorde, niet geheel onverwachts het hoogst met 26%. Android scoorde met 20% ongeveer gelijk aan iOS. Meest opvallend was misschien wel dat 30% van deze kinderen aangaf geen smartphone (10%) of behoefte (20%) aan een dergelijke App te hebben.
Onder de jeugd lijkt de BlackBerry het meest populair. Er is hier niet gekeken naar het verschil tussen het gekochte en gewenste toestel. Mogelijk spelen prijs en beschikbare abonnementen ook een belangrijke rol in de keuze voor een toestel.
Kinderchat heeft nog geen App, inmiddels is wel een mobiele versie van chat op proef. Bij dat laatste valt nog op dat er een speciale versie is voor de iPhone/iPad en dat alle andere mobiele operating systems gebruik maken van dezelfde versie van de mobiele chat.


Android verslaat iPhone in de VS

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 06.24.2011 - 2:54 pm

Onlangs heeft comscore.com weer cijfers naar buiten gebracht over het wereldwijde mobiele dataverkeer. In de Verenigde Staten kwam ruim 35% vanaf een Android telefoon. Hiermee werd de iPhone ruim verslagen. Ook in zijn totaliteit verloor Apple, de iPhone en iPod Touch zorgde samen voor ongeveer 30% van het totale mobiele internetverkeer in de Verenigde Staten. De cijfers waren van de maand mei.
Op het gebied van de tablets bleef de iPad van Apple dominant. Wereldwijd is de iPad goed voor ruim 25% van het mobiele internetverbruik.
Kijken we dus naar tablets en mobiele telefoons samen, dan bleef Apple wel dominant.
Zgn. Feature Phones (telefoons met internettoegang, die geen smart phone zijn) blijven in grote delen van de wereld, o.a. in India en Zuid-Amerikaanse landen veel gebruikt. In India zijn deze Feature Phones zelfs goed voor ruim 70% van het mobiele internetverkeer.
Naast het meten van het totale data verkeer, werd ook gekeken naar het aantal pageviews op nieuwssites. Nog altijd ruim 90% van de mensen leest het nieuws op internet vanaf een vaste computer. Het aantal lezers van mobiele apparaten neemt wel steeds meer toe. Internetters uit Groot-Britannie doen dat het vaakst, ongeveer 10%.
In de Verenigde Staten verbindt bijna 50% van de mensen met een iPhone via een WiFi-aansluiting met het internet. Van de Android-gebruikers doet maar 20% dat. Voor de tablets lijkt dit net andersom ruim 90% van de iPad-gebruikers maakt verbinding via een WiFi-netwerk, terwijl maar 65% van de Androidtablet-gebruikers dat doet.


Antenneprobleem niet opgelost met een gratis hoesje

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 03.02.2011 - 10:44 am

Zoals iedereen eigenlijk als wist zo’n gratis hoesje helpt niet. De afname van ontvangst op mobiele telefoons wanneer de antenne wordt aangeraakt, zoals gebeurde bij de iPhone 4, is een serieus probleem en wordt niet verholpen door het gebruik van een hoesje. Het probleem werd uitgebreid onderzocht door onderzoeker aan de universiteit van Briston.

Het onderzoek wordt gepubliceerd in the journal IEEE Antennas and Wireless Propagation Letters.

Zie ook; wat Apple zegt over het antenneprobleem. Tot 30 september 2010 kregen iPhone 4-kopers een gratis bumper case. Zo’n plastic omhulsel moest de externe antenne (en het toestel) beschermen, waardoor het ontvangstprobleem van de baan zou moeten zijn. iPhone-gebruikers die eerder al zo’n omhulsel gekocht hadden, kregen hun geld terug.


De iPhone 3G S vanaf 26 juni 2009 beschikaar

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 06.25.2009 - 10:50 pm

De iPhone 3G S is uitgerust met een video-opnamefunctie, Voice Control, tot 32 GB opslagcapaciteit en nog veel meer.

Met de iPhone 3G S kunnen programma’s snel geopend worden. Ook het schakelen tussen programma’s gaat sneller. Met de de iPhone 3G S kunnen webpagina’s nog sneller bekeken worden. Met de iPhone 3G S kunnen video-opnamen gemaakt worden. De videobeelden kunnen direct worden bewerkt en uitgewisseld. De spraakherkenning van dit toestel maakt ook stembediening mogelijk. Dus vanaf nu een telefoontje plegen of een nummer afspelen met stembediening.

Liggend toetsenbord
Als de iPhone een kwartslag gedraaid, kan in programma’s zoals Mail, Berichten, Notities en Safari gemakkelijker getypt worden.

Knippen, kopiëren en plakken
Het is mogelijk woorden en foto’s te knippen en te kopiëren en plakken.

Zoeken met Spotlight
Allen bestanden op de i-Phone kunnen vanaf één plek doorzocht worden. Met Spotlight gezocht worden in contacten, e-mails, agenda’s en notities en in alle informatie op de iPod.

Kompas
Met het nieuwe ingebouwde digitale kompas weet je altijd precies welke kant je opgaat.

Camera van 3 megapixels
Met de nieuwe camera van 3 megapixels kunnen betere foto’s gemaakt worden. De camera heeft ook een ingebouwde autofocus en een handige nieuwe functie waarmee op alles en iedereen kan worden scherpgesteld door eenvoudig op het scherm te tikken.

Lees verder

De nieuwste iPhone 3GS Gratis!


iPhone opladen met zonne-energie

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 06.01.2009 - 2:32 am

HDD Soltix is een innovatief bedrijf dat mobiele technologie ontwikkeld, produceert en distribueert. Voor de iPhone heeft HDD Soltix een extra accu op de markt gebracht die zichzelf oplaadt doormiddel van zonlicht. Deze handige mobiele lader/accu voor de iPhone is voorzien van een 800mAh batterij en een zonnecel. Je legt de accu eenvoudigweg in het buitenlicht en hij laadt zich op. Nadat hij is opgeladen klik je hem op je iPhone en hij word opgeladen. Het is afhankelijk van de lichtsterkte hoe snel de accu word opgeladen. De accu is ook op te laden doormiddel van de reguliere iPhone stroomkabel. De accu sluit qua design naadloos aan met de iPhone.

Meer informatie op: www.soltix.nl


Het iPhone Boek

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 03.12.2009 - 11:11 am

Het iPhone Boek

Het iPhone Boek

Ben je op zoek naar een boek dat zich uitsluitend richt op de belangrijkste, handigste en leukste functies van je iPhone? Dan heb je het nu gevonden!

Er zijn in feite twee soorten iPhone-boeken: (1) het ‘ik zal je er alles over vertellen’-boek met zelfs uitvoerige besprekingen over draadloze netwerkprotocollen en geavanceerde compressiecodes, en (2) dit boek, een ‘laat me gewoon zien hoe je dat doet’-boek, dat technisch jargon vermijdt en in eenvoudige woorden uitlegt hoe je de iPhone-functies gebruikt die je écht nodig hebt.

Het iPhone-boek is geschreven door bestsellerauteur Scott Kelby. Hij past zijn vertrouwde, informele no-nonsense concept toe in dit boek over Apple’s revolutionaire iPhone. In samenwerking met gadgetgoeroe en iPhone-expert Terry White schreef Scott een boek dat erg veel op de iPhone zelf lijkt: eenvoudig te gebruiken en al snel onmisbaar. Je leert snel hoe de handigste en populairste functies van de iPhone werken, zodat je hem onmiddellijk kunt gebruiken.

Scott Kelby is een van ‘s werelds best verkopende schrijvers van computerboeken, hoofdredacteur van het tijdschrift Photoshop User en schrijver van onder andere het Photoshop CS3 boek voor digitale fotografen.

Terry White heeft een passie voor technologie en gadgets. Hij is gastheer van de populaire Adobe Creative Suite Video Podcast, winnaar van de Best of 2006 People’s Choice Award van Apple’s iTunes en voorzitter van de Mac-gebruikersvereniging in Detroit.

Bestellen


Gratis I-Phone

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 02.19.2009 - 5:39 pm

Voor enkele euro’s per maand heb je al een goede uitvaartverzekering. En bovendien ontvangt elke nieuwe klant een APPLE IPHONE 8GB, of één van de andere kado’s!

Deze actie is inmiddels gestopt (13 maart)


Synchronistatie van agenda en contacten op de I-Phone

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 02.10.2009 - 3:15 am

Wie geen MS exchange gebruikt kan zijn agenda en contacten niet zomaar synchroniseren. Google agenda en google contacts (via Gmail) leken een goed alternatief om deze te beheren. Goosync was in dat geval vaak een goed alternatief. Goosync ondersteunt diverse smartphones. Gezien het proctocol van de standaard agenda op de iphone niet ‘open’ is, kan Goosync op dit moment geen oplossing bieden voor synchronistatie met Google agenda.

Nuevasync biedt op dit moment een goed en gratis alternatief. Nuevasync bevind zich moment nog wel in de beta fase. De website van Nuevasync bevat zeer beknopt informatie, die dienst lijkt wel goed te werken. Contacten kunnen i.p.v. met Google contact ook met Plaxo gesynchroniseerd worden. Het is niet mogelijk beide te combineren. Een uitleg over de juiste instellingen is ook hier te vinden. Nuevasync implementeert dus het MS exchange protocol. Door uit te gaan van dit protocol worden de problemen waar Goosync nu tegen aanloopt dus omzeild.

Wie niet gebruik wil maken van een beta en tevens bereid is te betalen kan naast MS exchange ook kiezen voor Apple’s MobileMe. Apple’s MobileMe zorg ervoor dat e-mail, agenda en contacten steeds synchroon zijn. De kosten voor MobileMe bedragen €79 per jaar.

Overigens lijkt het erop dat Google zelf inmiddels ook een dienst heeft ontwikkeld: Google Sync (beta) for your iPhone. Het pas aangekondigde My phone van Mircosoft zal voorlopig alleen voor te gebruiken zijn met mobiele toestellen die gebruik maken van Windows Mobile 6 of hoger.


Tips en trucs

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 01.11.2009 - 3:05 am

Haal nu nog meer uit je iPhone, met de tips en trucs voor elke functie door Apple zelf.

http://www.apple.com/nl/iphone/tips/


T-Mobile verkoopt niet genoeg iPhone-abonnementen

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 11.06.2008 - 7:27 pm

In het afgelopen kwartaal heeft T-Mobile 60.000 abonnementen voor de iPhone verkocht. Rijk(er) werden ze er niet van. T-Mobile moest namelijk flink investeren om dit voor elkaar te krijgen. De verkoop van de iPhone zorgde dat de advertentiekosten flink toenamen. De advertentiekosten werden maar deels gedekt door de opbrengsten. Hierdoor daalde de winst van T-Mobile in de afgelopen 3 maanden.


Next Page »