Amerikaanse rechter oneens met Apple

Posted by admin in patentenoorlog, ... | 12.03.2011 - 12:58 pm

Ook in Amerika heeft Apple Samsung aangeklaagd voor het schenden van patenten. Apple vindt dat het nu “onherstelbare” schade lijdt. Apple vroeg de Amerikaanse rechter dan ook de verkoop van Galaxy-telefoons en -tabletcomputers.

Apple ziet de Galaxy-telefoons en -tabletcomputers van Samsung kopieën zijn van zijn iPhone en iPad. Volgens de rechter kan Apple echter niet aannemelijk maken dat de verkoop van deze producten in Amerika daadwerkelijk leidt tot de voorgestelde schade. De rechter heeft dan ook geen verbod ingesteld voor de verkoop in Amerika.


Apple en Samsung blijven juridisch strijden om de Galaxy Tab 10.1

Posted by admin in patentenoorlog, Andr... | 12.02.2011 - 11:05 am

Momenteel concentreert de strijd zich vooral in Australië en Duitsland. In Australië leek Samsung afgelopen woensdag een belangrijke slag te slaan. Een federale rechtbank oordeelde dat de het verkoopverbod opgeheven diende te worden. Dit in afwachting van een definitieve uitspraak. De rechtbank vond de gevolgen voor Samsung te groot. 2 november, 2 dagen later oordeelt het hooggerechtshof in Sydney alweer anders. Het hooggerechtshof verlengde het verkoopverbod voor de Galaxy Tab 10.1 van Samsung tot 9 december. Tot die tijd blijven partijen in afwachting van een definitieve uitspraak.

in Duitsland heeft Samsung een aangepaste versie van de Galaxy Tab 10 op de markt gebracht. De Galaxy Tab 10.1N is aangepast, zodat deze minder op de iPad lijkt. Volgens Apple lijkt ook de aangepast Tab nog steeds te veel op de iPad. Samsung heeft alleen de randen van het tablet aangepast. Apple vindt deze aanpassing te gering. De Galaxy Tab 10.1N wordt momenteel gewoon verkocht in Duitsland. Apple heeft de Duitse rechter inmiddels gevraagd om een nieuw verbod. Samsung laat weten dat de aanklacht de beschikbaarheid en verkoop van de 10.1N nog niet beïnvloedt.

In Nederland wordt de Galaxy Tab 10 nog gewoon verkocht. Bijvoorbeeld bij Bol.com, vanaf € 477,00. De verkoopverboden in andere landen zijn met de aankomende feestdagen een zware slag voor Samsung. Tegenover de Auastralische rechter stelde Samsung dan ook dat een verbod dat langer duurt het eind van de Galaxy Tab zal betekenen.