Android verslaat iPhone in de VS

Posted by admin in Google G1 Android, i... | 06.24.2011 - 2:54 pm

Onlangs heeft comscore.com weer cijfers naar buiten gebracht over het wereldwijde mobiele dataverkeer. In de Verenigde Staten kwam ruim 35% vanaf een Android telefoon. Hiermee werd de iPhone ruim verslagen. Ook in zijn totaliteit verloor Apple, de iPhone en iPod Touch zorgde samen voor ongeveer 30% van het totale mobiele internetverkeer in de Verenigde Staten. De cijfers waren van de maand mei.
Op het gebied van de tablets bleef de iPad van Apple dominant. Wereldwijd is de iPad goed voor ruim 25% van het mobiele internetverbruik.
Kijken we dus naar tablets en mobiele telefoons samen, dan bleef Apple wel dominant.
Zgn. Feature Phones (telefoons met internettoegang, die geen smart phone zijn) blijven in grote delen van de wereld, o.a. in India en Zuid-Amerikaanse landen veel gebruikt. In India zijn deze Feature Phones zelfs goed voor ruim 70% van het mobiele internetverkeer.
Naast het meten van het totale data verkeer, werd ook gekeken naar het aantal pageviews op nieuwssites. Nog altijd ruim 90% van de mensen leest het nieuws op internet vanaf een vaste computer. Het aantal lezers van mobiele apparaten neemt wel steeds meer toe. Internetters uit Groot-Britannie doen dat het vaakst, ongeveer 10%.
In de Verenigde Staten verbindt bijna 50% van de mensen met een iPhone via een WiFi-aansluiting met het internet. Van de Android-gebruikers doet maar 20% dat. Voor de tablets lijkt dit net andersom ruim 90% van de iPad-gebruikers maakt verbinding via een WiFi-netwerk, terwijl maar 65% van de Androidtablet-gebruikers dat doet.


ShopSavvy toch nog op de I-Phone?

Posted by admin in Google G1 Android, i... | 01.10.2009 - 4:27 pm

Het Amerikaanse bedrijf “Big in Japan” heeft laten weten opnieuw in gesprek te zijn met Apple over het toestaan van ShopSavvy  voor de I-Phone.

ShopSavvy is een toepassing waarmee barcodes van artikelen gescand kunnen worden en vervolgens on-line gezocht kan worden naar de goedkoopste aanbieder. Scannen van de barcodes gebeurd met de camera van de smartphone. Omdat Apple ShopSavvy eerder had afgewezen, is ShopSavvy ontwikkeld voor het Google’s Android mobile phone platform.

ShopSavvy is in Amerika een zeer populaire applicatie. Telefoons met Google’s Android zijn in Nederland nog niet te koop. Eind januari zal T-mobile starten met de verkoop van de eerste G1-telefoons. Volgens “Big in Japan” is de camera van de I-Phone overigens minder geschikt voor het scannen van barcodes.


Google G1 Android telefoon nog geen hype

Posted by admin in Google G1 Android, i... | 10.28.2008 - 12:49 pm

De Google G1 Android telefoon zou de eerste serieuze concurrent voor de iPhone moeten worden. De verkoop is vorige week in New York begonnen. De telefoon wordt aangeboden via T-Mobile. Met een tweejarig abonnement kost de telefoon $179.99.

De G1 is ontwikkeld door Google en HTC. Naast een touch screen heeft de telefoon een qwerty-toetsenbord. De telefoon beschikt ook over een snelle 3G internetverbinding.

De verwachting is dat er voor het eind van het jaar 400.000 van deze toestellen worden verkocht. In 2009 wordt het toestel ook in Europa beschikbaar.