Wil de jeugd geen iPhone?

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 01.05.2012 - 6:11 pm

Kinderchat een chat- en communitysite voor kinderen tot 17 jaar plaatste de afgelopen weken een poll op de website. De jongeren werd gevraagd of zij ook een App voor de site wilde hebben en zo ja voor welke telefoon. 19% van de jongeren gaf aan dit te willen voor de iPhone. De BlackBerry scoorde, niet geheel onverwachts het hoogst met 26%. Android scoorde met 20% ongeveer gelijk aan iOS. Meest opvallend was misschien wel dat 30% van deze kinderen aangaf geen smartphone (10%) of behoefte (20%) aan een dergelijke App te hebben.
Onder de jeugd lijkt de BlackBerry het meest populair. Er is hier niet gekeken naar het verschil tussen het gekochte en gewenste toestel. Mogelijk spelen prijs en beschikbare abonnementen ook een belangrijke rol in de keuze voor een toestel.
Kinderchat heeft nog geen App, inmiddels is wel een mobiele versie van chat op proef. Bij dat laatste valt nog op dat er een speciale versie is voor de iPhone/iPad en dat alle andere mobiele operating systems gebruik maken van dezelfde versie van de mobiele chat.


Volg de renovatie op je iPhone

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 11.14.2011 - 9:29 pm

Leerlingen van de Indonesische basisschool SDK Pusu gaan hun verouderde schoolgebouw volledig laten renoveren. Zij betalen deze grote opknapbeurt van de opbrengst van twee Face This T-shirtcollecties die zij met zelfgemaakte tekeningen ontworpen hebben. De T-shirts die voornamelijk in Nederland verkocht worden, leverden samen met donaties genoeg geld op om het dak, de muren en de vloer van de school volledig te vernieuwen. Via QR-codes op de T-shirts is het mogelijk om het verloop van de renovatie op je iPhone volgen.

http://www.facethis.nl/


Betalen doen we wel voor een spelletje

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 07.29.2011 - 9:15 am

Bij het zoeken naar een App kijken de meeste mensen eerst naar de gratis alternatieven. Wordt toch voor de app betaald, dan is het vaak een game. Onderzoek van o.a. het Nederlandse Distimo laat zien dat 72% van alle verkochte apps een spelletjes is. Het onderzoek was gericht op verkopen in de App Store van Apple. Het betrof in de eerste plaats iPhone-games. Van alle gratis apps die worden geïnstalleerd is ruim de helft ook een game. Het afgelopen jaar is de prijs van mobiele games gedaald.

Uit het onderzoek blijkt dat freemium games, apps die gratis zijn, maar waar je voor extra inhoud wel moet betalen, het erg goed doen. Binnen een jaar zijn de inkomsten uit dit soort games vertienvoudigd. Aankopen van extra’s in freemium games gebeurd vaak via een zgn. in-app betaling. Gebruikers betalen graag op deze manier omdat de game dan niet verlaten hoeft te worden. Zowel Apple als Google bieden in-app betalingen aan. Verder is er bijvoorbeeld nog MoVend. MoVend is an in-app commerce platform Voor Android, Blackberry en Windows Phone 7 OS dat gebruikers laat betalen binnen een App / Game.

In-app betalingen kunnen vaak ook betaald worden met een virtuele munt. Virtuele munteenheden zoals de bitcoin worden steeds populairder. Bitcoin is een vorm van elektronisch geld, en tevens de naam van de open source software die is ontworpen om dit te gebruiken. Bitcoins, afgekort BTC, kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van het wallet-bestand of worden beheerd door een derde partij. Zo’n derde partij wordt ook wel een portemonneedienst genoemd. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een Bitcoin-adres.

Ook steeds meer bestaande netwerken als e-bay, facebook en hyves bieden gebruikers mogelijkheden ‘echte’ goederen te kopen met virtuele punten / elektronisch geld. “Hyves Afrekenen” is in samenwerking met de Rabobank tot stand gekomen. Met Hyves Afrekenen kunnen gebruikers van Hyves geld aan elkaar storten door middel van een koppeling tussen de mobiele telefoons en de profielen van de gebruikers. Ook kan met de Hyves portemonnee op andere websites worden bestaald en kan bij bepaalde horeca worden afgerekend.


Raamdecoratie visualiseren :: JASNO foto-App voor shutters

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 05.17.2011 - 1:36 pm

Jasno App

Jasno App

JASNO Shutters brengt een mobiele applicatie uit voor de iPhone en iPod touch. Met deze gratis App kunnen mensen in drie eenvoudige stappen hun ramen voorzien van shutters (houten binnenluiken). JASNO is hiermee de eerste in de zonweringbranche die een zogenaamde augmented reality applicatie uitbrengt.

De JASNO App is sinds 17 mei gratis te downloaden in de App Store

Meer informatie?
http://www.jasnoshutters.nl/shutters/iphone-shutters-app.html


Vertaalgids voor de iPad, iPhone of iPod touch

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 05.27.2010 - 4:20 pm

Jourist Verlags GmbH, Duitse ontwikkelaar van woordenboeken en taalcursussen, lanceert navolging van de Travel Interpreter 1.2 voor de Engelse markt nu de ‘Vertaalgids’ in Nederland. De Vertaalgids voor de iPad, iPhone of iPod touch is een sprekende geïllustreerde taalgids, die Nederlandse woorden en uitdrukkingen vertaalt in 23 talen. De spraakfunctie, ingesproken door sprekers van de moedertaal, en gemakkelijk te begrijpen illustraties dragen bij aan een nog betere communicatie.

Met de Vertaalgids kunt u zonder kennis van talen vliegtickets reserveren, hotelkamers boeken, een auto naar de garage brengen of in een restaurant wat bestellen. Het bevat in totaal meer dan 2100 woorden en uitdrukkingen per taal, overzichtelijk georganiseerd op onderwerp, zoals Douane, Hotel, Bediening, Autorijden, Garage, Bezienswaardigheden, Amusement, Eten en Drinken, Sport en Vrije Tijd.

Met de ingebouwde zoekfunctie vindt u nog sneller wat u nodig heeft. Als u bijvoorbeeld in een hotel een eenpersoonskamer wilt boeken, hoeft u in het zoekveld enkel maar “eenpersoon” in te tikken en meteen verschijnt de zin “Ik wil graag een eenpersoonskamer”.

De spraakfunctie maakt het communiceren nóg makkelijker. “De Vertaalgids is een erg praktische tool voor op reis”, zegt directeur Igor Jourist. “Ik pak simpelweg mijn iPhone, tik het scherm aan en de persoon met wie ik wil communiceren hoort ‘me’ in zijn eigen taal”.

  • Meer dan 2100 geïllustreerde en uitgesproken woorden en uitdrukkingen per taal.
  • 23 doeltalen: Engels (GB), Engels (US), Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Zweeds, Noors, Pools, Tsjechisch, Slowaaks, Russisch, Grieks, Hongaars, Turks, Chinees, Japans, Koreaans, Arabisch, Hebreeuws.
  • Alle uitdrukkingen zijn ingesproken door sprekers van de moedertaal.
  • Nauwkeurige en voor de hand liggende indeling in onderwerpen en subonderwerpen.
  • Snel full-text zoeken, zelfs naar delen van woorden.
  • Alles in het apparaat zelf opgeslagen, dus geen internetverbinding vereist voor gebruik.
  • Elk trefwoord is geïllustreerd, wat de communicatie nog gemakkelijker maakt.
  • Gebruikersinterface volledig in het Nederlands.
  • Zeer eenvoudige bediening, zowel voor kinderen als voor ouderen gemakkelijk te begrijpen.
  • Inclusief fonetisch schrift voor de volgende talen: Chinees, Japans, Koreaans, Russisch, Grieks, Arabisch en Hebreeuws.

Ontwikkelaar: Jourist Verlags GmbH, Hamburg Duitsland: www.jourist-online.de
Verkrijgbaar via: App Store: http://itunes.apple.com/de/app/vertaalgids/id362305906?mt=8
Prijs: € 7,99
Extra informatie: http://phrasebook.jourist.info/
Impressie van de Engelse versie: http://www.youtube.com/watch?v=XAYLysX5qfo&feature=player_embedded


The Joost app

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 02.19.2009 - 5:28 pm

Joost is een internetdienst, die televisieprogramma’s aanbiedt over internet. Joost wil televisieprogramma’s gratis en op een legale manier aanbieden. Voorheen was Joost beschikbaar als peer-to-peer applicatie voor Windows en OSX.

In oktober 2008 is Joost gestopt met het aanbieden van peer-to-peer software. De filmpjes en televisieprogramma’s zijn sindsdien te bekijken via een webbrowser. Joost lijkt daarmee sterk op andere social videosites zoals Youtube.

In 2009 werd het via “The Joost app” ook mogelijk de programma’s te bekijken op de iPhone en iPod touch. Deze applicatie is gratis te verkrijgen via de Apple App store.

“The Joost app” kan alleen gebruikt worden om videofilmpjes te bekijken. Via de applicatie kan niet ingelogd worden om bijvoorbeeld de favorieten te bekijken.

http://www.joost.com/iphone/

zie ook: Joost, televisie kijken via het web


Synchronistatie van agenda en contacten op de I-Phone

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 02.10.2009 - 3:15 am

Wie geen MS exchange gebruikt kan zijn agenda en contacten niet zomaar synchroniseren. Google agenda en google contacts (via Gmail) leken een goed alternatief om deze te beheren. Goosync was in dat geval vaak een goed alternatief. Goosync ondersteunt diverse smartphones. Gezien het proctocol van de standaard agenda op de iphone niet ‘open’ is, kan Goosync op dit moment geen oplossing bieden voor synchronistatie met Google agenda.

Nuevasync biedt op dit moment een goed en gratis alternatief. Nuevasync bevind zich moment nog wel in de beta fase. De website van Nuevasync bevat zeer beknopt informatie, die dienst lijkt wel goed te werken. Contacten kunnen i.p.v. met Google contact ook met Plaxo gesynchroniseerd worden. Het is niet mogelijk beide te combineren. Een uitleg over de juiste instellingen is ook hier te vinden. Nuevasync implementeert dus het MS exchange protocol. Door uit te gaan van dit protocol worden de problemen waar Goosync nu tegen aanloopt dus omzeild.

Wie niet gebruik wil maken van een beta en tevens bereid is te betalen kan naast MS exchange ook kiezen voor Apple’s MobileMe. Apple’s MobileMe zorg ervoor dat e-mail, agenda en contacten steeds synchroon zijn. De kosten voor MobileMe bedragen €79 per jaar.

Overigens lijkt het erop dat Google zelf inmiddels ook een dienst heeft ontwikkeld: Google Sync (beta) for your iPhone. Het pas aangekondigde My phone van Mircosoft zal voorlopig alleen voor te gebruiken zijn met mobiele toestellen die gebruik maken van Windows Mobile 6 of hoger.


ShopSavvy toch nog op de I-Phone?

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 01.10.2009 - 4:27 pm

Het Amerikaanse bedrijf “Big in Japan” heeft laten weten opnieuw in gesprek te zijn met Apple over het toestaan van ShopSavvy  voor de I-Phone.

ShopSavvy is een toepassing waarmee barcodes van artikelen gescand kunnen worden en vervolgens on-line gezocht kan worden naar de goedkoopste aanbieder. Scannen van de barcodes gebeurd met de camera van de smartphone. Omdat Apple ShopSavvy eerder had afgewezen, is ShopSavvy ontwikkeld voor het Google’s Android mobile phone platform.

ShopSavvy is in Amerika een zeer populaire applicatie. Telefoons met Google’s Android zijn in Nederland nog niet te koop. Eind januari zal T-mobile starten met de verkoop van de eerste G1-telefoons. Volgens “Big in Japan” is de camera van de I-Phone overigens minder geschikt voor het scannen van barcodes.


Microsoft kiest voor de I-Phone

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 01.10.2009 - 3:28 pm

Seadragon is een door Microsoft ontwikkelde techniek om foto’s op verschillende soorten scherm te kunnen tonen. Bij het vertonen van de foto’s wordt het gebruik gemaakt van de ratio tussen de beschikbare bandbreedte en het aantal pixels van het scherm. Op deze manier worden afbeeldingen getoond volgens met de kwaliteit en afmetingen die het beste passen bij het gebruikte scherm.

Microsoft gebruikt de techniek zelf voor Photosynt. De mobiele versie van Seadragon is uitsluitend beschikbaar voor de Apple I-Phone. Microsoft heeft voor de I-Phone gekozen vanwege de grafische processor in de telefoon.

Microsoft heeft verder laten weten ook bezig te zijn met de ontwikkeling van spraakherkenning voor de I-Phone.


NU.nl lanceert applicatie voor iPhone

Posted by admin in Iphone Apps nieuws, ... | 11.05.2008 - 3:50 am

Toepassing toont ook verkeer, weer, voetbal en beurs.

iTunes-link


Next Page »